Alla inlägg under augusti 2007

Av Anna - 15 augusti 2007 21:08

Dyngsura åkte vi hem från skogen idag. Acke m hundar samt Tyra o jag träffades uppe vid frösvidal, där vi brukar spåra. Regnet höll sig men hängde över oss tills det var dax att gå spåren. Maja gjorde som vanligt ett bra jobb.

Tyra skötte sig fint oxå. Men när hon kommer av sig lite blir hon så ivrig att inte hitta tillbaka att hon löper på som attan. Känns som om hon tänker "fan, fan, vart tog det vägen det är väl inte slut än?!"

Hon jobbade självständigt o klarade spåret på egen hand.

Väl tillbaka till bilen var vi alla dyblöta, men jobbet var inte klart. Dobby skulle leta personspår oxå. Och det var jag som var "personen". Jag gick in en bra bit in i skogen o senare kom Acke med Dobby i täten. En riktigt motiverad gosse när han vet att det inte är viltspår.

NU slöar vi båda framför TV:n. Hoppas jägaren o grannen ringer imorron, då råbocksjakten börjar, så vi får prova påett riktigt spår!!!

Av Anna - 14 augusti 2007 20:56

Hallå!

Precis hemkommen efter första dagen på jobbet efter semestern. Känns lite både ok. Men det är väl bara att ta nya tag tills nästa semester...

Tyra hade skött sig när jag kom hem (förr var hon ju lite orolig när hon var själv. Tuggade saker...) Men hon verkar, peppar peppar, ha mognat till sig. Och magen verkar må bättre. Ingen diarré om ni vill veta!  :-)

Idag på jobbet åkte vi till en hunduppfödare o hälsade på med våra ungdomar. De hade både nakenhunds valpar och dalmatinervaplar. Tänk va gott de luktar!!!!

Nakenhundar är ju inget för mig direkt, o inte dalmatiner heller egentligen. Men en liten valp som gnossar ins ig hos en o som luktar sådär som bara valpar gör!

Tyra luktade frenetiskt när jag kom hem. Undrar vad hon trodde.

Kanske en vacker dag, när man bor i hus, att man skulle ta en kull på henne. Men då måste man ju behålla alla valpar.... inte kan man väl lämna bort dom!

ja, en ska jag i alla fall ha kvar då!!!

Får fundera lite på detta. O nått hus bor jag ju inte i än heller så.

Men en vacker dag....

Av Anna - 13 augusti 2007 18:42

Tyra o jag gick en långis idag. Det var länge sedan så båda tyckte nog att det var riktigt skönt. Som vanligt hade Tyra inte ätit frukost men brukar äta efter en riktigt lång promenad. Dock inte idag. Hon gick o la sig direkt när vi kom hem. Jaja, tänkte jag. Hon äter väl så småningom.

Tjatig o gnällig har hon istället varit hela resterande dagen. Ja la mig i soltolen vid balkongen för att slöa lite (det blåste för mycket för fryslorten för att sitta ute i parken) Hon kom flera gånger o krånglade. Trode att hon ville åt solen, soldyrkare som hon är. Efter att jag hört o blivit störd av henne tillräckligt många gånger frågade jag henne om vi skulle gå ut igen o då...

Gu va gla man kan bli. Misstänkte då att det var ngt vajsing.

Hon sprang ner för trappen o ut. Kissa som en tok först (så jag trodde att det BARA var det) men sedan gick hon lite o satte sig för att bajsa... diarré!!

Undrar varför...

Hon bajsade länge o tillslut kom det inget.

trevligt ämne va:-)

Sedan lite till igen o då kom "vatten". Hon kräktes även lite men eftersom att hon inte ätit nått så vet ni hur resultatet blev...

Vet inte med mig att hon ätit nått konstigt.

Sedan var det bara att gå in igen. Insåg då i samma stund att jag tappat min hem nyckel som jag hållit i handen. Suck!!

Fick nu släpa med mig min slöa o hängiga hund runt i parken för att leta efter de förbannade nycklarna. Och efter MYCKET letande så hittade jag dom! Tack o lov!!!

Hade inte orkat med en motgång till!!

Så nu ligger Tyret o slöar. Verkar ha piggnat till lite efter bajseriet plus att hon till slut kunde äta lite.

Hoppas det är slut på denna historia nu!

Av Anna - 12 augusti 2007 17:02

NU har även denna utställningsdag gått till ändo. Hoppas att jag lyckas förtränga den oxå!

Så himla typiskt att det var två sniptanter till domare på både lörd. o sönd.

Igår tyckte ju domaren att Tyra inte var tillräckligt feminin. Samma åsikter var denna domaren av. Hon hette för övrigt Ing-Marie Hagelin.

Hon tyckte inte alls om hennes huvud samt att hon var stor o kraftig.

Kritik:

Bra helhetspropotioner. Propotionell men kraftig hund. Bra ögonfärg. Bra hals o skulderläge. Ganska rund bröstkorg (vilket hon muntligt sa var ok m tanke på övriga storleken) Bra ben o tassar. Stort ländparti, goda vinklar bak. Rör sig tätt bak med intåing i fronten. Ledigt steg från sidan, faller i korset.

Tyra fick blått band idag. På grund av att hon inte var av domarens smak betr. det feminina.

Tyra skötte sig dock super. Domaren fick titta på tänder o känna igenom henne. Så skönt. Så jag får väl focusera på det o känna att det gick bra för OSS!

O så var ju Alma där! Tyras ena syster. De var på genomresa så de hade anmält sig. (bor i Umeå) Hon är mycket lik Tyra o är ju förstås då jätte fin. :-) Men inte enligt domaren som gav även henne en tvåa pga samma grunder som i Tyras fall. Men kul att se o träffa dom. En mycket lugn o go tjej verkar hon vara.

Nedan ser ni Alma till vänster o Tyra till höger!

Har nu skrivit upp helgens två domare på en "sniphundslista" samt gjort en "bra domarlista" där förra årets domare, Nils Molin står. Känner att man måste få lite grepp om detta. Kan ju inte åka på några längre utställningar om det är en domare som gillar den snipiga sorten. Jag vet ju att det finns de som gillar hennes utseende. Hon har ju fått superfin kritik förr samt blivit bästa ungtik.

Veronica o jag ska ju till Nyköping nästa helg så vi får hoppas på tredje gången gillt.

För Digger gick det bättre. Rött band o en 4:e placering av 6 hundar. Kul! Dock tyckte ju matten, Veronica, att det kunde gått ännu bättre... som man ju alltid tycker.

Av Anna - 11 augusti 2007 16:43

Så var denna dagen över!

Vi var på utställning i Askersund idag tillsammans med Digger o Veronica. Emma var oxå där med Karma men tyvärr hann vi inte se dom eftersom att v skulle in i ringen precis efter dom, typiskt. Karma fick hur som helst rött band men blev sedan placerad som reserv. Trist. Det visade sig senare att det inte var den enda domaren som arbetade emot oss som hade hopp om ck cert el dyl.

Nervöst som vanligt. Kunde inte äta något förrän efter vi hade varit inne i ringen. Det blev endast lite vatten o cola. Domaren hette denna dag Ewa Nielsen. Allt gick jätte bra o Tyra skötte sig kanon. När domaren skulle kolla tänder o kropp stod Tyra focuserat o väntade på mitt tecken o godis. Jag såg att kännandet baktill inte var skoj enligt Tyret men hon stod ut riktigt bra. Enligt Emma o Veronica, som va publik, var hon knappt ens påväg att sätta sig eller dra undan baken. Så det verkar ju ah gett resultat med träningen.

Dock var det så att Ewa nielsen inte hade riktigt samma smak på hund som vi. Digger fick blått band ("för bebisaktig" beskrev hon de). Tyra fick tack o lov rött band men fick sedan kliva av ringen. Orsaken enligt domaren var: "hon har lite för stort huvud för min smak". Så kan det gå. Hon fick dock hyfsat bra kritik:

Typ, storlek o helhetsintryck - mycket god

Hund med fint uttryck men kunde vara något mer feminint. Bra hals, överlinje. Normalt vinklad. Bra kropp. Rör sig något tungt men med bra steg från sidan. Lösa mellanhänder. Kunde vara snäppet elegantare för mig.

Tråkigt när det gick så bra i övrigt. Men samtidigt känns det bra att Tyra fixade det så bra. Detta bådar ju bara gott inför imorgon då det är ännu en utställning i Askersund, arrangerad av SRRS-Mellan. En annan domare som kanske o för hoppningsvis är av en annan åsikt än Ewa Nielsen.

Så, håll tummar, tår o klor inför morgondagen.


(bilder får ni ta del av senare)

Av Anna - 6 augusti 2007 23:15

Idag var nog den soligaste dagen på hela sommaren o då... hade vi planerat att lägga spår som på ett anlagsprov. Så det var ju bara att göra det.

Vi la spåren kl 9 på morgonen och åkte sedan tillbaka vid 13 o åt lunch innan vi gick spåren.

 

Maja började spåra o var som vanligt jätteduktig. Det blev ganska jobbigt mot slutet men hon fixade det bra. Hon är skit duktig på att gå tillbaka till spåret när hon vet att hon kommit bort sig.

Sedan Blev det Karmas tur.

Hon skötte sig oxå bra... till en början. Sedan tappade nog hon ockå orken o började fjanta runt tills matte, Emma, fick nog o avbröt spårningen. "snopet Karma!"


Därefter Tyras tur o då var klockan 16 så då hade spåret legat i ca 6tim.

 

Hon har ett mycket bättre tempo o gick jättebra. Jag har nu lärt mig att våga lita på henne. hon jobbade på som attan o blev himla trött i slutet. Hon hade lite svårt att hitta spåret då men kämpade sig fram med puschning. Det var ju sååå varmt för både hundarna o oss.

Detta var första gången Tyra gick på älgklöv vilket gick lika bra som rådjur.

 

Svettiga o totalt utpumpade lyckades vi ta oss ända fram.

Mitt under spårningen hittade Emma... badkulor?? mitt ute i skogen!!!

(vilket efter funderingar i själva verket var paintballkulor)

Sist ut var Dobby som fick skippa blodspårningen eftersom att han är så skraj. Han fick ist leta rätt på Emma som hade slängt sig i blåbärsriset.


Hua, vilken dag!!

Det blev en kall o lång dusch när jag kom hem kan ja säga!!

Av Anna - 5 augusti 2007 16:36

Idag träffade Tyra o jag Angelica o hennes boxer, Quiron. De går på samma lydnadskurs som vi. De va kul att ses efter en hel sommar ifrån varandra. Vi hade planerat att spåra lite under sommaren men det blev ju som det blev med det...

Så idag blev vårt första spår tillsammans.

Quiron var duktig o tog det lugnt i spårningen. Tänk att alla är så lugna utom Tyra. Jag skulle aldrig kunna sätta henne o sedan gå fram till starten själv först, innan jag tar dit Tyra. Men faktiskt så var Tyra himla lugn (för att vara hon) kanske har hon hajjat att det går bättre om man tar det lugnt. Hon spårade fint o gjorde inga missar. Spåret var i och för sig inte så långt samt att det inte hade legat så länge (1½tim). Men över två vattendiken gick vi o det gick bra.

Tyra är nog himla nöjd med dagen eftersom att den innehöll både spårning och lek med Quiron.

Vi ska försöka ses nått mer framöver o spåra o leka.


Av Anna - 4 augusti 2007 17:54

Idag har det varit en riktigt fin sommardag. Vi träffade Sarah o Leia o gick en promenad runt Karlslund. De lekte o for runt.
Sista biten hittade dom en pinne som var himla kul att leka med. Är det inte brottning så är det pinnfight.

Efter promenaden var jag till Hund & Katt- affären o köpte lite bra-att-ha-saker. Bland annat blev det en ny vattenflaska eftersom att den jag hade gick sönder. O så köpte jag ett hundspel. Det blev "Dog smart" som BARA kostade 279:- Jag fattar inte varför det måste vara så dyrt. Att de tror att folk har råd o lust att köpa då. Men tydligen finns det dom som har... :-)

 (o i mitt fall menar jag lust, inte råd)

Hon var iaf himla duktig. Trodde inte att hon skulle fatta så fort hur man skulle göra. Efter ett par sek hade hon hajjat. Måste nog köpa ett svårare för närmare 400:- ist. :-)

Spelet går till så att jag ska lägga godis under träklossarna som sedan ska stå i hålen på spelträt. Sedan ska hunden lyfta på klossarna för att få fram sitt godis. Låter kanske inte så avancerat men...

Tyra tyckte att det va kul i alla fall. De va ju de som va poängen!


Ovido - Quiz & Flashcards