Alla inlägg den 17 juni 2007

Av Anna - 17 juni 2007 22:32

Välkroppad tik, välskuret huvud, vackra ögon, bra över o underlinje, fina vinklar runt om, bra förbröst och bröstkorg, vacker ridge, trevlig tik och väl visad, rör sig med kraftfulla steg.

Placering: 1

HP

BIM

Av Anna - 17 juni 2007 12:09

Så var det över. Igår var det RR-Dag här i Örebro på brukshundklubben. Det var SRRS-Mellan som anordnade dagen. Det skulle vara utställning, agilityuppvisning som man även kund prova på själv. Och så skulle det även finnas möjlighet att provapå viltspår. Det dagen senare visade sig innehålla var... Utställning och prova på agility. LIte tråkigt att dagen inte var mer strukturerad. Jag hade tex. gärna provat på spårning tillsammans med RR-kunniga.

Men utställning blev det och där var ett av ekipagen Zangana's Aquila (Tyra) och matten Anna.

Ett annat var lekkompisen Digger och matten Veronica. Det var deras första utställning så vi var inte ensamma om att vara nervösa. Det gick i alla fall bra för dom. Digger kom på 2:a plats med HP, skönt o sååå kul!! Men tänk att man kan vara så nervös över en liten inoff. utst. När vi väl kom in i ringen kändes det lugnare. Men nu i efterhand minns jag inte allt så klart!  ;-) LIte suddigt är det allt. Hur som helst så mötte i tre andra tikar i Tyras klass (vuxna tikar).

Domaren hette Veronica Zetterberg och var mycket bra tycker jag. Dock var hon väldigt grundlig (som jag egentligen tycker är postitvt) vilket inte var till Tyras förtjusning. Hon som har har domarhanteringsskräck tyckte att det var lite för mycket pill på hennes kropp. När hon till och med ville känna på svansen så tryckte Tyra raskt undan svans o rumpa under sig. Då fick starka matte som för tillfället var ganska svajjig i benen bli lite barsk o ställa upp henne igen men fick även hålla upp bakdelen med ena handen. (hon vägen ju bara 43kg...) Det gick till slut även om det inte var nån proffsig stil.

Dommaren gav oss rött band till en mycket stor lättnad. Vi gick ur ringen för att vänta på att alla skulle bli bedömda. Bara att vi blev godkända då känndes skönt. Senare efter en del funderingar gav domaren oss en 1:a placering samt ett HP!! Och som etta fick vi ju möta bästa hane.

Av dom blev det hanen som blev BIR och Tyra blev BIM.

Senare under dagen var det även ridgebedömning för de som ville. Där var det en mycket ljus hane som vann bästa ridge. (inte så fin som tyras enligt min åsikt men...)

Hur som helst...  slutet gott allting nästan gott. Jag är jätte glad att det gick så bra placeringsmässigt men känner att Tyra o jag har mycket att träna på betr. hantering av okända. Det känns så himla tråkigt att hon är sån. Hon är ju inte allt aggresiv eller nått sånt men hon vill verkligen inte vara med när någon ska känna o pilla. Vi får terapiträna detta helt enkelt. I augusti är det ju stora SRRS-utställningen i askersund. Så en gripande uppföljning i detta drama väntar garanterat.....

Ovido - Quiz & Flashcards